Szerdai időjárás – viharos szél lesz, de melegszik az idő

Szerda délután meleg lesz, de érdemes felöltözni rendesen az erős szél miatt.

2024. április 3., 08:50

Szerző:

Szerdán eleinte naposabb időjárás várható, majd délután délnyugat felől erőteljesebben megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső, zápor késő délután, este alakulhat ki helyenként. A délnyugati szelet élénk, erős, északkeleten néhol viharos széllökések kísérhetik. Hajnalban 3-9, napközben 15-21 fokot mérhetünk – írja az Időkép. 

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés léphet fel. Továbbá a szervezet görcskészsége erősödik, így jelentkezhetnek ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, és a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

Csütörtökön napközben napos-gomolyfelhős idő várható, csak helyenként fordulhatnak elő záporok. Este északnyugat felől azonban egy gyenge hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, és északon, északkeleten egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor, egy-egy zivatar. Többfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 5-12, délután 17-23 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Északkeleten, és néhol a Kisalföldön is kialakulhatnak még záporok. A Nyugat-Dunántúl kivételével élénk, erős északnyugati szél fog fújni. A csúcshőmérséklet 19-25 fok között alakulhat.

Szombaton túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül. Délután igazi nyárias hőmérsékletekre, 21-27 fokra van kilátás. Vasárnapra száraz, ragyogón napos, gyengén felhős idő körvonalazódik. A délies szél a Dunántúlon megerősödhet. A nappali felemelegedés tovább erősödik, 23-29 fok közötti maximumok várhatóak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.