A szerdai időjárás kedvez a vámpírok szabadidős tevékenységének

 Szerdán a sejtelmes köd, gomolygó pára, felhőszakadás és csapadékgócok után végül megkegyelmez az időjárás, és kisüt a nap. 

2024. június 4., 17:04

Szerző:

A szerdai időjárás során a gomolyfelhők egyre inkább összeesnek, kisüt a nap. A csapadékgócok számossága fokozatosan csökken, legtovább az északkeleti tájakon tarthatnak ki a záporok, zivatarok, majd ott is megszűnnek, éjszakára nagy területen kiderül az ég. Párássá válik a levegő, foltokban köd képződik – írja a Hungaromet.

A párás időjárás kedvez a bőrnek


Szerdán sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, melyekből szórványosan alakul ki zápor, zivatar, amelyeket felhőszakadás-szerű csapadékhullás is kísérhet. Estére a gomolyfelhők feloszlanak, a csapadék megszűnik. A szél elsősorban zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható.


A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 28 fok között alakul.

A párás időjárás kedvez a bőrnek, jelentősen hozzájárul a bőr hidratálásához. A hidratált bőr rugalmasabb, fiatalosabb megjelenésűvé válik, és kevésbé hajlamos a ráncok kialakulására. A hidratáltsághoz a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás is szükséges, hiszen az emberi test nagy százalékban tartalmaz vizet. A folyadék pedig leginkább víz legyen, hiszen a szervezetünk számára ez a legegészségesebb, és fontos ásványi anyagokat tartalmaz. Az egészségünk és a bőrünk szépsége érdekében is érdemes kerülni a cukrozott italokat.

Az érzékenyebb bőrű emberek jelentős javulást tapasztalhatnak a megfelelő páratartalom fenntartásával, hiszen csökkenthető a bőr irritációja és gyulladásra való hajlama. Bőrsérülés esetén a megfelelő páratartalom segíthet a gyógyulási folyamatban is, hiszen a hidratált környezet elősegíti a sejtek regenerálódását.

Európa se ússza meg szárazon

Közép-Európa felett légörvény helyezkedik el, amely az elmúlt 24 órában sokfelé okozott csapadékot, főleg záporokat, zivatarokat, melyekhez felhőszakadás is társult. Több helyen hullott jelentős, helyenként 50 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék a térségben, de az Északi-Kárpátokból 100 mm feletti összegekről is érkeztek információk.


Nyugodtabb, naposabb idő a kontinens nyugati, délnyugati részein van, ahol javarészt anticiklonális hatások érvényesülnek. Európa keleti, délkeleti országaiban, valamint a Pireneusi-félszigeten 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, ezzel szemben Északnyugat-Európában hűvösebb az idő, jellemzően délután sem emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet.


A Kárpát-medencét fokozatosan elhagyja a fent említett légörvény, de a változékonyság nem szűnik meg, ugyanis szerdán is kialakulhatnak szórványosan záporok, zivatarok. Fülledt, meleg időben lesz részünk.

S hogy az időjárás miért kedvez a vámpírok szabadidős tevékenységének, arra itt a válasz:

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: GB_photo via Pixabay)

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.