Nem szándékosan került kóla a Szépművészeti Múzeumban kiállított egyik festményre

Nem szándékosan lett kólás az egy festmény a Szépművészeti Múzeumban, hanem egy nagy szerencsétlenség történt. A festményben kár nem keletkezett, a kóla csak a díszkeretet érte el.

2022. július 6., 16:23

Szerző:

Néhány napja a 168.hu is megírta, hogy leönthettek kólával egy festményt a Szépművészeti Múzeumban. A sajtóhírekre viszont csak most reagált a múzeum – írta a Fidelio.

Közleményük szerint június 21-én a kiállításon az egyik látogató táskájában egy szénsavas üdítőitalos palack a túlnyomás miatt szétrobbant, a kifröccsenő folyadék pedig elérte a Szépművészeti Múzeum tulajdonában lévő kép díszkeretét. A szerencsétlen balesetet a látogató elismerte és a múzeum vizsgálata során maximálisan együttműködött.

Az eset után a szakemberek megállapították, hogy káresemény nem történt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:MTI/Mohai Balázs)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.