Nem szándékosan került kóla a Szépművészeti Múzeumban kiállított egyik festményre

Nem szándékosan lett kólás az egy festmény a Szépművészeti Múzeumban, hanem egy nagy szerencsétlenség történt. A festményben kár nem keletkezett, a kóla csak a díszkeretet érte el.

2022. július 6., 16:23

Szerző:

Néhány napja a 168.hu is megírta, hogy leönthettek kólával egy festményt a Szépművészeti Múzeumban. A sajtóhírekre viszont csak most reagált a múzeum – írta a Fidelio.

Közleményük szerint június 21-én a kiállításon az egyik látogató táskájában egy szénsavas üdítőitalos palack a túlnyomás miatt szétrobbant, a kifröccsenő folyadék pedig elérte a Szépművészeti Múzeum tulajdonában lévő kép díszkeretét. A szerencsétlen balesetet a látogató elismerte és a múzeum vizsgálata során maximálisan együttműködött.

Az eset után a szakemberek megállapították, hogy káresemény nem történt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:MTI/Mohai Balázs)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.