Leöntöthettek kólával egy festményt a Szépművészeti Múzeumban

A Népszava információi szerint múlt héten egy látogató kólával öntötte le az egyik kiállított festményt a Szépművészeti Múzeum Menny és pokol között Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállításán.

2022. július 4., 21:10

Szerző:

A július 17-g (június eleje óta hétfőnként is) nyitva tartó Bosch-tárlaton a flamand mester művei mellett követőinek, tanítványainak munkái is láthatók. A Népszava úgy tudja, az érintett kép nem Bosch-alkotás, a Szépművészeti Múzeum tulajdona és nem is károsodott végzetesen.

A lap szerint Az egyik munkatárs elmondása szerint a kólás eset óta nem engednek italt bevinni a kiállításra. A legtöbb olyan festmény elé, amit nem véd üveglap, kordont helyeztek el. Egy másik dolgozó azt mesélte, hogy sokszor akkora a tömeg a tárlaton, hogy feldöntik a kordonokat. A Népszava kereste a múzeumot az üggyel kapcsolatban, de egyelőre nem kaptakk választ a kérdésekre.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.