Szentkirályi Alexandra vigyázni fog a cirill betűkkel

„Baszni fogok és tartalmat tolni” – rappelték a kormányszóvivő legutóbbi videójában.

2022. február 12., 20:00

Szerző:

„Maradjunk annyiban, hogy megtréfált a TikTok. Természetesen ha tudtam volna, hogy pontosan miről szól a szám, nem ezt a zenét használtam volna”

– magyarázkodott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az Indexnek adott interjújában egy videó miatt, amelyben a határvédelemről próbált magyarázni a fiataloknak. A videó alatt Moreart és IHI kazah rapperek száma szól, címe, a Я буду ебать azt jelenti: Baszni fogok. A szám egy részét oroszul, egy részét kazahul adja elő a rapper és IHI – ahogy arról a 168 Óra is beszámolt.

A 444 fordítása szerint ilyen szövegek hangzanak el Szentkirályi Alexandra videója alatt: „baszni fogok és tartalmat tolni”, illetve hogy „a szuka érti a stílusomat és a szlenget”.

A kormányszóvivő ígéretet tett rá, hogy a továbbiakban jobban oda fog figyelni, különösen, ha cirill betűkről van szó:

„Az embernek, ha közéleti szerepet vállal, fel kell készülnie arra, hogy minden megnyilvánulására érkezik valamilyen reakció. Leszűrtem a tanulságot, hogy legközelebb annak ellenére is jobban meg kell nézni a szöveg jelentését, hogy egy kazah rapszámról és cirill betűs szövegről beszélünk.”

(Kiemelt kép: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala)

Az Egyesült Államok 16 államában 68 olyan beteget találtak, akik szemcseppet használva fertőződtek meg a Pseudomonas aeruginosa nevű baktériummal.