Személyvonattal ütközött össze egy autó Nyíregyházán

Személyvonattal ütközött egy autó kedd reggel Nyíregyházán, a balesetben senki sem sérült meg. A Nyíregyháza-Vásárosnamény vasútvonalon pótlóbuszok járnak - közölte a Mávinform a honlapján.

2022. június 28., 11:34

Szerző:

A Nyíregyházáról Vásárosnaményba tartó szerelvény ütközött össze a Lapály utcai andráskeresztes vasúti átjáróban egy autóval – közölték.

A helyszínelés miatt a vasútvonalon kedd délelőtt pótlóbuszos közlekedésre és késésekre kell számítani.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

 

18:05

Felkaptuk a fejünket: az év lakóháza közönségszavazásán egy kisújszállási „mediterrán” családi ház lett az első, a magyar települések látványvilágának tipikus képviselője a kádári kockaházakat követő rendszerváltás utáni korban. Hogyan terjedt el, kik alakítják az építészeti közízlést, miért esik nagyon messze a tervezők stílusa a közönség igényeitől, miért fontos a telekméret, a kert, s miféle térkövezett zsákutcába vezet az utunk – ezekről beszélgettünk Tamáska Máté egyetemi tanárral, szociológus-műemlékvédővel, a város- és falukutatás, az építészetszociológia művelőjével.

17:04

Arra kéri Áder János, volt köztársasági elnököt az LMP, hogy ne csak szóban védje a természetet, vesse latba minden befolyását a védett erdők tarvágását lehetővé rendelet visszavonása érdekében.