A kalauz és a mozdonyvezető is eltűnt a Monor felé tartó vonatról, az utasok meg ballaghattak vissza a semmi közepéről

2019. június 15., 18:00

Szerző:

Negyven ember várt arra pénteken munkaidő után, hogy hazaérjenek egy Monor felé közlekedő vonattal - számolt be az Index olvasója a MÁV utasbarátnak éppen nem mondható akciójáról.

A vonat 17:38-kor indult volna, de a kijelző szerinti tíz perces késés miatt a portál olvasója még pont felfért rá. Mint kiderült, ráért volna, mert a vonat végül csak 18:20-kor indult el. Egy kilométerrel arrébb pedig megállt, és nem mozdult. A hőségtől elgyötört utasok

keresni kezdték a kalauzt, de a jegyvizsgálóval együtt a vonat vezetője is eltűnt.

Ezután felhívták az MÁVDIREKT-et, ahol közölték velük, hogy ezen a vonaton nem is lehetnek utasok, mert

ilyen vonat nincs, hiszen kiállították a forgalomból.

A diszpécser megígérte, hogy küld hozzájuk egy biztonsági őrt, aki visszakíséri őket az állomásra, de az utasok inkább visszakutyagoltak oda, ahonnan korábban több mint negyven perces késéssel indultak el, hogy aztán magukra maradjanak a szellemvonaton. A visszaút veszélyes volt, mert a sínek között kellett menniük.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.