Szél Bernadettet javasolja Márki-Zay mandátumára Hadházy Ákos

Reméli, hogy Márki-Zay át nem vett mandátumát neki ajánlják fel. 

2022. április 16., 09:33

Szerző:

Hadházy Ákos független képviselő szombaton a közösségi oldalán sajnálatát fejezte ki, hogy Szél Bernadett nem jutott be a parlamentbe április 3-án. Hadházy szerint „az ellenzék egyik legaktívabb, legelszántabb, legnépszerűbb és hiteles tagja távozhat a parlamentből.” 

A politikus így fogalmazott: „a tisztességtelen feltételek mellett lebonyolított, elcsalt választás következményei közül a Fidesz ismét kétharmados többsége mellett Szél Bernadett kiesése a legigazságtalanabb és legfájóbb.”

Hadházy Ákos szerint Szél Bernadett kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye.

„Lehetett ugyanis tudni, hogy választókerülete “billegő” körzet: az ellenzéki lista nem szerepel ennyire katasztrofálisan az országban, Szél Bernadett simán nyerhetett volna, de azt is világosan lehetett előre jósolni, hogy rossz országos eredmény esetén veszíthet. A pártok egyezsége azonban nem engedte meg, hogy a pártelitekhez nem kötődő, független képviselő befutó helyet kapjon a listán. Azon a listán, amiről az előválasztáson nem is lehetett szavazni.”

A korrupcióellenes küzdelméről elhíresült politikus előrebocsátotta, reméli, Szél Bernadettnek ajánlják fel  Márki-Zay Péter át nem vett mandátumát.

„Biztos vagyok benne ugyanakkor, hogy akkor is folytatni fogja a küzdelmet, ha a pártok vezetői végül most úgy döntenének, hogy nincs rá szükség” – fejezte ki reményét az ellenzéki képviselő.

Csak remélni merem (és javaslom is), hogy Márki-Zay Péter át nem vett mandátumát neki ajánlják fel 
 
 

Mint megírtuk, Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, elsősorban a hat párt döntése lesz, hogy kié lesz a mandátum, ő maga szívesen javasolná Szél Bernadettet, aki nem tudott nyerni Budakeszin, ugyanakkor hozzátette, hogy az MSZP-nek most 10 mandátuma van, de a pártfinanszírozás szabályai alapján jobban járnának, hogyha 11-en lennének, így nekik is szívesen adna egy helyet.

(Kiemelt kép: Szél Bernadett Facebook-oldala)