A fideszes képviselő a gyöngyöspatai kártérítés mögött is Soros-hálózatot lát

2020. január 4., 16:24

Szerző:

Gyöngyöspata nem kér a Soros-hálózat pénzszerző akcióiból – közölte Horváth László Facebook oldalán.

A térség fideszes országgyűlési képviselője arra reagált, hogy a Kúria jogerős ítélete alapján január 17-ig 100 millió forintot kell fizetni cigány tanulók családjainak, amiért a falu Nekcsei Demeter Általános Iskolájában 2004 és 2017 között származásuk alapján különítettek el roma és nem roma gyerekeket. Ebből az összegből 80 millió forintot Gyöngyöspata önkormányzata köteles teljesíteni, a fennmaradó részt pedig a jelenlegi fenntartó tankerület.

„Ez a döntés lehet, hogy jogszerű, de igazságtalan, egyoldalú, túlzó és romboló. Igazságtalan, mert az egész települést bünteti. Romboló, mert a kártérítés kifizetése rövid időn belül Gyöngyöspata önkormányzatát – melynek éves bevétele mintegy 40 millió forint – a csőd szélére sodorja. Félbe kell hagynia a folyamatban lévő fejlesztéseit, és a törvény által előírt kötelező feladatait sem tudja ellátni”

– panaszolta Horváth László. Hozzátette, hogy ez az ítélet felelőtlen, mert a 100 millió forint nem békét és megnyugvást, hanem az elmúlt években kivívott társadalmi egyensúlyt fenyegető feszültséget hoz.

„A békétlenség Gyöngyöspatán újból elvetett szele országosan is vihart fog kavarni”

– állapította meg a politikus.

Kifejtette, hogy a mostani helyzet egy megtervezett és megszervezett akció eredménye, hiszen a roma családokat egy Soros György által fenntartott és eltartott, Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány vette rá a pereskedésre, és biztosította a jogi procedúra összes kellékét és feltételét is. Horváth megfogalmazása szerint a Soros-hálózat nem titkolt célja a pénzszerzés volt, ennek adott zöld utat a bíróság.

„Gyöngyöspatán most, a roma családok közé dobott milliókkal, az elmúlt évek folyamatos, kiszámítható fejlődése és a nehezen kivívott nyugalom válhat semmivé”

– fűzte hozzá, és közölte azt is, hogy az önkormányzat megmentéséért Magyarország kormányához fordult. 

(A 444 nyomán.)