Szánthó Miklós: Az ellenzék 2006 óta Gyurcsánytól Gyurcsányig jutott el

Az Alapjogokért Központ vezetője Gyurcsányt sejti mindenki mögött.

2021. október 24., 11:42

Szerző:

Az köti össze 1956-ot és 2006-ot napjainkkal, hogy ahogy akkor, úgy most is a „nemzetközi baloldal küzd a nemzeti szuverenista erőkkel” – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója vasárnap a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Szánthó Miklós kifejtette, szerinte látni kell azokat a mintázatokat, amelyek összekötik '56 október 23-át és 2006. október 23-át, „mindenekelőtt azt, hogy mindkét időszak előtt a kommunisták hazugsággal kerültek hatalomra”, továbbá „mindkét eseményt vérbe fojtották, tehát karhatalmi erőkkel verték le azokat, akik szembe mertek velük fordulni”.

Kiemelte, szintén hasonlóság, hogy a baloldal – ahogy '56-ban, 2006-ban tette – most is egy bábot készül az ország élére rakni „külső birodalmi segítséggel”.

Megjegyezte, hogy

„a nemzetközi párttá szervezett baloldal zsákutcás politikáját jól mutatja, hogy 2006 óta Gyurcsánytól Gyurcsányig jutott el.”

„Még mindig arról szól a történet, hogy azért küzd a jobboldal, a nemzeti erők, hogy Magyarországnak a döntéshozatalban legyen stratégiai autonómiája” – tette hozzá Szánthó Miklós.

„Folyamatosan Gyurcsány az, aki a folyamatokat irányítja, kontrollálja”

– fogalmazott az Alapjogokért Központ igazgatója.

(Kiemelt kép: Az Európai Parlament (EP) által közreadott kép Szánthó Miklósról, az Alapjogokért Központ igazgatójáról az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott meghallgatásán Brüsszelben 2017. december 7-én. Fotó: MTI/Európai Parlament/Dominique Hommel)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.