Számonkérték a „gazdatüntetés” szervezőjét, hogy hol vannak a beígért traktorok

1800 traktor helyett egyetlen egy sem érkezett meg a fővárosba. Szabó szerint a „traktorosokat rendőrök vegzálják, miközben ők próbálnak feljutni Budapestre”.

2022. augusztus 20., 21:25

Szerző:

A Hvg.hu helyszíni tudósítója szerint estefelé kisebb dulakodás alakult ki a Dózsa György útra bejelentett gazdatüntetésnek nevezett tüntetésen.

Hány traktort bír el a rakpart?

Mint ahogy arról beszámoltunk, Szabó ígéretével szemben nemhogy 1800, de egyetlen egy traktor sem jelent meg a demonstráción. A lap tudósítója szerint Szabót néhány óra után elkezdték egyre keményebb stílusban számonkérni, hogy miért ígért traktorokat, ha nem jön senki.

Szabó azonban a tömeg kérdéseire nem tudott válaszolni, hanem arról kezdett beszélni, hogy a „rendőrök akarják elszabotálni a demonstrációt és a vidékről érkező traktorosokat rendőrök vegzálják, miközben ők próbálnak feljutni Budapestre” – írja a lap.

Ahogyan arról korábban többször is beszámoltunk, Szabó 1800 traktort ígért a demonstrációra, ehelyett negyed hét körül nagyjából 20 autó lehet jelen, traktor nincs a helyszínen. A szervező arról beszélt a helyszínen, hogy a terv az, hogy éjfélig „tele lesz az egész Dózsa György a Keletiig autókkal és traktorokkal”. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől nagyjából 25-en vannak jelen a rendezvényen.

A résztvevők egy sávot foglalnak el a Dózsa György úton az autókkal - írja a 24.hu.

Szabó egyébként augusztus 20-án délután is arról beszélt még, hogy a mindenki induljon el a fővárosba.

Hozzátette: „Üljenek be az autóikba, üljenek be a traktoraikba és jöjjenek fel a 18 bekötő út valamelyikén Budapestre”.

„Most kell elindulni Budapestre, nem tüntikézünk, egy nagy tüntetést csinálunk, egymással összefogva. Ennek a tüntetésnek a végén lezárunk egy korszakot Magyarország életében”

– mondta. 

(Fotó: Szabó Bálint Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.