Csak gazdák nincsenek a „gazdatüntetésen”

Néhány tucatnyian tüntetnek a gazdatüntetésnek kikiáltott tüntetésen, amelyről csak a gazdák hiányoznak. Meg az 1800 traktor.

2022. augusztus 20., 19:21

Szerző:

Szabó Bálint, a többször megígért gazdatüntetés szervezője szombat este 6 óra előtt megköszönte a tanárok csatlakozását, traktorokról viszont már nem beszélt. A 24.hu helyszíni tudósítója szerint egyetlen traktor és így vélhetően gazda sincs a budapesti Dózsa György úton.

Szabó: nem fogunk ész nélküli dolgokat cselekedni

„Sem a pedagógusuokat, sem a rendőröket, sem senkit nem fogunk bajba sodorni, hogy azért, mert türelmetlenek vagyunk, jogellenes, ész nélküli dolgokat cselekszünk. Ezért a PDSZ-nek azt a fajta bátorságát, hogy elsőként egy tőlük nagyon távol álló gazdatársadalom mellé odaálltak, ezt külön is szeretném megköszönni a jelenlévő és jelen nem lévő pedagógusoknak. Hat órakor pedig azt kérem, hogy mindent megszakítva, csak a pedagógusokra figyelve kellő szeretettel fogadják őket”

– mondta Szabó.

„A PDSZ ott van, már csak a traktorokat és főként a gazdákat várjuk. Az összefogás és a szolidaritás nem a PDSZ-en múlik, kedves tüntetni szándékozó gazdák.”

– írják a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Facebook-oldalán.

A 24.hu helyszíni tudósítója szerint úgy tűnik, hogy nem igazán teljesült Szabó Bálint ígérete: szombaton hat óra után nagyságrendileg száz ember lehet jelen a Szabó Bálint által szervezett „gazdatüntetésen” a Dózsa György úton.

A portál tudósítója szerint aki gazdákat nem látni a megjelentek között, sokan közülük valószínűleg csak bámészkodóként tévedtek a helyszínre. A Hősök terén egyébként a demonstráció szomszédságában nagyságrendekkel többen vannak.

Ahogyan arról korábban többször is beszámoltunk, Szabó 1800 traktort ígért a demonstrációra, ehelyett negyed hét körül nagyjából 20 autó lehet jelen, traktor nincs a helyszínen. A szervező arról beszélt a helyszínen, hogy a terv az, hogy éjfélig „tele lesz az egész Dózsa György a Keletiig autókkal és traktorokkal”. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől nagyjából 25-en vannak jelen a rendezvényen.

A résztvevők egy sávot foglalnak el a Dózsa György úton az autókkal - írja a 24.hu.

Szabó egyébként augusztus 20-án délután is arról beszélt még, hogy a mindenki induljon el a fővárosba.

Hozzátette: „Üljenek be az autóikba, üljenek be a traktoraikba és jöjjenek fel a 18 bekötő út valamelyikén Budapestre”.

„Most kell elindulni Budapestre, nem tüntikézünk, egy nagy tüntetést csinálunk, egymással összefogva. Ennek a tüntetésnek a végén lezárunk egy korszakot Magyarország életében”

– mondta. 

(Kiemelt kép: Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján 2017. március 31-én. Ezen a napon a Szeviép-ügy miatt alakult ki vita a szegedi közgyűlés ülésén. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.