Keserű ébredés: már egy fideszes propagandaoldal is nekiment a kormánynak

„Ez van, átvert bennünket a Fidesz (félig)”, és „Nem erre szavaztunk”.

2022. július 14., 10:02

Szerző:

A Csúnyán kiakadt az egyik ismert propagandaoldal a rezsicsökkentés korlátozása miatt.

A beszédes nevű „Számok - a baloldali álhírek ellenszere” című, több mint 86 ezer követővel rendelkező kormány- és oroszbarát propagandaoldal az eddigi tematikával szembemenve élesen nekiment a kormánynak (a posztot itt tekintheti meg, cikkünk írásaikor, csütörtök reggel még elérhető).

„Ez van, átvert bennünket a Fidesz (félig)
‼️Az intézkedés nagyjából 50 000 forintot vesz el a családunktól. Nem erre szavaztunk!”

Mint olvasható:

„Elhittük, hogy a Fidesz képes megvédeni a rezsicsökkentést, hiszen azt hittük, hogy az áramot itthon termeljük, a felét Pakson, a másik felét egyéb módon. Hittünk benne, hogy a rezsivédelmi alappal a Fidesz fenntartja ezt az intézkedést a lakosságnak, de tévedtünk, erre csak félig lesz lehetőség, és ki tudja mi jön még. Most 210 kWh a határ, majd lesz 100, meg 50.”

 A poszt alatt egyébként az oldal adminja(i) letiltották a hozzászólásokat, elkerülendő a kormánypárti trollok bosszúját. 

(Kiemelt kép: "Számok - a baloldali álhírek ellenszere. Fotó: Facebook)

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.