Elvitetné a Szabadság téri szovjet emlékművet a momentumos főpolgármester-helyettes

Kerpel-Fronius Gábor nem csákányozná ugyan szét a Szabadság téri obeliszket, de a rákoskeresztúri Új Köztemetőbe szállítaná azt át Budapest központi teréről.

2022. október 24., 21:57

Szerző:

Elszállíttatná Budapest blevárosából a szovjet hősi emlékművet a momentumos Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes. Facebook-bejegyzésében elmondta, noha megérti, hogy sokak számára felszabadítás volt a Szovjet Hadsereg 1945-ös, budapesti tevékenysége, a szovjetek azonban mégsem felszabadítókként viselkedtek.

Szerinte ideje lenne a „sokakat sértő, egyoldalúságot sugárzó” emlékművet eltávolítani a Szabadság térről, és temetőben helyet keresni neki, hogy az elesett katonákra emlékeztessen. Egyúttal javasolta azt is a Momentum elnökségi tagja, hogy a tér másik végében álló német megszállási emlékművet, amit már az Orbán-kormány alatt helyeztek oda, a Szoborparkba szállítsák át.

Korábban, – főleg 2006 óta – az emlékmű eltávolítását a radikális jobboldal próbálta meg elérni, sikertelenül.

(Kiemelt kép: A Szabadság téri szovjet emlékmű. Fotó: Fred Romero, Flickr)

2022. november 29., 17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

2022. november 29., 16:26

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

2022. november 29., 15:43

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).