„Emiatt kit fog kirúgni Pintér Sándor?”

Stummer János, a Momentum politikusa nyílt levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek.

2022. december 16., 14:40

Szerző:

„Emiatt kit fog kirúgni Pintér Sándor?” – teszi fel a kérdést közösségi portálján Stummer János. A kérdés apropója, hogy a Belügyminisztérium úgy döntött, hogy holnap Budapestre „konzultálni hívja” a tanárokat az oktatás helyzetéről. Tanítási napon, tanítási időben rendelik Budapestre a pedagógusokat az egész országból.

„Történik mindez két héttel azután, hogy arra hivatkozva rúgtak ki nyolc tanárt az állásából, mert azok nem tartották meg az óráikat. Ment is a levél Pintér Sándornak, hogy az elmaradt órák miatt akkor most kit fognak kirúgni – mármint a Belügyminisztériumból” – írja Stummer, majd egy Pintár Sándornak címzett levéllel folytatja:

„Tisztelt Belügyminiszter úr!

Önök november végén arra hivatkozva bocsájtották el állásából három budapesti gimnázium nyolc pedagógusát, mert a tanóráik meg nem tartását »kötelezettségeik szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének és rendkívüli felmentésük jogalapjának« tekintették.

Közleményükben Önök akkor arra hivatkoztak, hogy a munkájukat el nem végző tanárok korlátozták a tanulók tankötelezettségének teljesítését és a művelődés Alaptörvényben rögzített jogainak gyakorlását.

Alig két héttel később Önök a holnapi tanítási nap folyamán, tanítási időben "hívják meg" az ország pedagógusait Budapestre egész napos "konzultációra". A nyilvánvalóan politikai okokból összehívott találkozó miatt országszerte annyi pedagógus esik ki így a munkából, hogy ezzel véleményem szerint súlyosan sérül a diákok tanuláshoz való joga.

Milyen személyi következményei lesznek a magát következetes szervezetként számon tartó Belügyminisztériumban, hogy a diákok jogaira tekintet nélkül tanítási napon, tanítási időben rendelik be a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre a tanárokat?”

(Kiemelt képünk illusztráció via Stummer János Facebook oldala)