Spórolt pár forintot a belvárosi önkormányzat a kaszinóknak

Mivel nem rontják a köztisztaságot és a közbiztonságot a képviselő szerint, ezért jövőre kevesebb építményadót fizethetnek a kaszinók, mint a szórakozóhelyek az V. kerületben. 

2023. november 16., 10:35

Szerző:

Az V. kerületi önkormányzat maximum díjas építményadó bevezetését tervezi jövőtől. Mátyus Bálint fideszes önkormányzati képviselő a legutóbbi testületi ülésen azt mondta, mivel a kaszinók nem okoznak olyan többletterhelést a környezetüknek, mint az éjszaka is nyitva tartó szórakozóhelyek, ezért azt javasolta, hozzanak létre egy külön kategóriát azoknak. 

Az éjfél után nyitvatartó szórakozóhelyek maximálisan kiszabható négyzetméterenkénti 2508 forintot fizethetnek majd, míg a szerencsejáték szervezők 2244 forintot – számol be a Népszava

Az ügyben két fővárosi kaszinó érintett: a Széchenyi téren található Sofitel és a Vigadó utcai Tropicana. Utóbbi alapterülete 570 négyzetméter, míg a Sofitelé 720 négyzetméter. A belvárosi önkormányzat 340 ezret spórolt meg a kaszinótulajdonosoknak. 

(Kiemelt képünk illustráció. Fotó: Darya Sannikova / Pexels)

 

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.