Sopronban megszűnt a gyermekkardiológiai ellátás

Győrbe kell menniük ezután azoknak a soproniaknak, akik gyermeküket kardiológiai rendelésre vinnék. Müller Cecília országos tisztifőorvos a Soprontól 96 kilométerre lévő megyei kórházat jelölte ki területileg illetékes ellátónak.

2022. szeptember 5., 12:24

Szerző:

Sopronban augusztus 27-én megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés. Azoknak a családoknak, amelyek eddig hónapokat vártak vizsgálatra, most Győrben kell újabb időpontot kérniük – írja a Telex. Az Országos Kórházi Főigazgatóság  (OKFŐ) tájékoztatása szernt a sürgős esetek egy-két nap, az enyhébbek vagy a kontrollvizsgálatok néhány hónap előjegyzési idővel érhetők el, és kérhető utazási költségtérítés.

A Soproni Gyógyközpontban eddig heti 8 órában volt gyermekkardiológiai szakrendelés, amit egy megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvos tartott közreműködői jogviszonyban. A rendelés azért szűnt meg, mert az orvos a továbbiakban nem kívánja ellátni ezt a feladatot – válaszolta a Telexnek az OKFŐ.

A Sopronban és környékén élő szülők ilyen esetekben kérhetik az utazási költségeik megtérítését, erősítette meg az Országos Kórházi Főigazgatóság. Az ellátás helyszínén a kórház az egészségbiztosító (NEAK) által üzemeltetett informatikai rendszerben rögzíti azokat az adatokat, amelyek szükségesek az utazási költségtérítési támogatáshoz. „Ezt követően az utazási költségtérítési támogatás iránti kérelem személyesen, postai úton vagy elektronikus úton – Ügyfélkapun keresztül – nyújtható be a lakóhely szerint illetékes kormányhivatalhoz” – nyilatkozta az OKFŐ. 

(Kiemelt fotónk: A soproni Erzsébet Kórház. MTI Fotó: Czika László)

Tegnap 21:22

Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.