Újabb részletek derültek ki az iskolabuszban felejtett kislány ügyében

Újabb sokkoló részletek derültek ki az iskolabuszban felejtett kislány ügyében. A többi gyerek jelezte a sofőrnek, hogy Inez még mindig a buszon van, azonban nem sikerült megmenteni az életét.

2024. január 17., 10:44

Szerző:

Mint arról már korábban írtunk az iskolabuszban felejtett kislány kapcsán nem érzi magát felelősnek a négyéves gyermek halálát okozó buszsofőr. Az ügyben elhangzott a tárgyaláson elhangzott, hogy több gyermek is jelezte a sofőrnek, hogy az egyik óvodás még mindig a buszon van, de ezt a férfi figyelmen kívül hagyta. Tomajmonostoron a buszról hagyott kislány állapota három nappal később olyan súlyosbodott, hogy életét vesztette – írja a blikk.hu.

Két évvel ezelőtt nyáron történt a tragédia, amikor a sofőr megfeledkezett Inezről a kisbuszban, majd leparkolta azt. Az óvodás több mint hat órán át volt kitéve a több mint 50 fokos hőségnek a járműben. A tavalyi évben a férfi ellen halált okozó, foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádjával emeltek vádat, és indítványozták 1 év 10 hónap börtönre ítélését, azonban a vádlott nem tett beismerő vallomást.

A szakértő most kiegészítette, hogy a sofőr miben hibázott: köteles utaslistát beszerezni, a felszállásnál ellenőrizni az utasokat, valamint leszállásnál is, hogy mindenki elhagyta-e a járművet. Ez esetben a gyerekek látták, hogy Inez ott van még a buszon – írja a lap.

Az egyik diák vallomását felolvasta a bíró: 

„Ült az ülésen, nem zajongott, nem kiabált, meg amúgy is csendes kislány”

 – számolt be a lap. 

A 57 éves buszsofőr a vád szerint 2022. június 7-én Tiszaderzsről Tomajmonostorára szállított kiskorú gyermekeket. Azonban miután elvégezte a munkáját, nem megfelelően ellenőrizte az autóbuszt, és ezért nem észlelte, hogy a jármű utasterében egy 4 éves gyermek maradt bent. Ezen kívül a férfi a buszt a tűző napon, egy fedetlen parkolóban hagyta csukott ajtókkal és ablakokkal, aminek következtében az autó belsejében olyan levegőtlenség és több mint 50 fokos hőség alakult ki, amiben az óvodás órákat töltött kényszerűen.

(Fotó: Kiememelt képünkön egy mentőautó, a 112.es segélyhívó szám feliratával. Fotó: OMSZ Facebook oldala) 

10:17

A nyudíjasok száma évről évre növekszik, ahogy a várható élettartam is, és egyre kevesebb az olyan aktív korú dolgozó, aki az időseknek nyújtott ellátásra fordítandó összeget kitermeli. Éppen ezért a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, több országban vezetnek be olyan intézkedéseket, amelyek a nyugdíj részleges megadóztatásával járnak.

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.