Veszélyes az időjárás, sok baleset történt az országban

Az Útinform kéri a járművezetőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

2021. december 24., 12:26

Szerző:

Több baleset is történt az ország közútjain pénteken délelőtt, írja az MTI. Az Útinform felhívta a figyelmet, hogy az ország északnyugati részén eső, ónos eső, keleti részén pedig hó esik. A tájékoztatás szerint az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon, Mezőkövesd térségében egy személygépkocsi a szalagkorlátnak ütközött. A 135-ös kilométernél a belső sávot lezárták.

Az M35-ös autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Debrecen elkerülő szakaszán, egy személyautó szintén a szalagkorlátnak csapódott. A 38-as kilométernél a külső és a leállósávot lezárták. A 39-es főúton, Abaújszántó és Tállya között egy személyautó árokba hajtott. A 14-es kilométernél félpályás lezárás mellett helyszínel a rendőrség. Az 57-es főúton, Pécs térségében két személygépkocsi ütközött össze. A 37-es kilométernél a fél útpályát lezárták, a forgalom irányonként váltakozva halad.

Az Útinform kéri a járművezetőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.