Simonka György besétált Márki-Zay Péterék videójába Pusztaottlakán

Nem akármivel kínálta meg a miniszterelnök-jelöltet és a helyi jobbikos politikust.

2021. július 11., 10:41

Szerző:

Érdekes közjáték zajlott le a Békés megyei Pusztaottlakán. Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje békésen videózott az előválasztáson általa támogatott Szabó Ervin jobbikos önkormányzati képviselővel, amikor egyszer csak besétált a képbe a korrupciós bűncselekményekkel vádolt, fideszes Simonka György Éppen az ő körzetében tapasztalt, kifogásolt uniós beruházásokról volt szó, amikor Simonka György pezsgőtablettás ásványvízzel kínálta meg a politikusokat. Kezet is fogott velük, majd elmondta, hogy most jön az aratásból.

Márki-Zay jelezte, érezte, hogy meg fog jelenni, ahogyan Hadházy Ákos itteni látogatásán is megtette. A miniszterelnök-jelölt egy ígéretet is tett:

„Egy kis kosárkával majd én is meg fogom látogatni, amikor nekem kell majd vinni egy kis figyelmességet neki”.

Mint mondta, a leghálásabb azonban azért lenne, ha Simonka György megírná a beígért regényt Lázár Jánosról, hiszen, mint mondta, „akkor lesz Magyarországon igazi elszámoltatás, ha a főbűnösök is előkerülnek. És ahhoz az kell, hogy vádalkut kössenek minél többen, és elmondják, amit tudnak”.

Szabó Ervin, a térség Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott ellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltje elmondta: többmilliárd forintos pályázati forrást nyertek, de csak a töredékét valósították meg. Ennek kell véget vetni, és átláthatóvá kell tenni a támogatások elköltését – tette hozá.

„Fontos a kormányváltás és a csatlakozás a korrupcióellenes ügyészséghez, elszámoltatás után pedig teljes vagyonelkobzás azokkal szemben, akik elvettek pénzeket az itt élőktől” – mondta Szabó Ervin.

Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy a korrupció nem mellékszál, nem egy olyan terület, amire a fideszesek is legyinteni szoktak, hiszen Hódmezővásárhelyen bebizonyították, hogy nem muszáj egy politikusnak lopni. Emlékeztetett arra, hogy Boldog István is lebukott egy polgármester vallomása alapján.

„Azt szeretném, ha minél több emberről kiderülne az igazság. A héten ifjabb Rapcsák András pere végződött azzal, hogy bűnösnek mondták ki, de mindössze próbára bocsátották, még pénzbírságra sem ítélték. És a legfontosabb kérdés, ki vette rá Rapcsák Andrást arra, hogy feltörje a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal informatikai rendszerét, kémszoftvereket kíséreljen meg telepíteni az ottani rendszerekbe, hiszen nyilvánvalóan nem magától tette” – fogalmazott.

A miniszterelnök-jelölt szerint az a fontos, hogy kiderüljön: kik azok, akik „Erzsébet királynőnél is nagyobb vagyonra tudtak szert tenni egyszerű gázszerelőként”.

(Kiemelt kép: Szabó Ervin Facebook-oldala)

 

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.