Sickratman elárulta, miért nem írná bele ma a Buzi-e vagyba Soros Györgyöt

És azt is elmondta, hogy a Pride miért fontos. Villáminterjú.

2021. július 23., 13:45

Szerző:

Most, hogy aktuálissá vált a LMBTQ-téma, és szombaton kezdődik a Budapest Pride, megkérdeztük a Belga egykori tagját, megírná-e újra a Buzi-e vagy című számot. Sickratman azt mondta hezitálás nélkül belevágna. Ugyanakkor azt is elárulta, miért nem sorosozna, ha írná a dalszöveget. Paizs Miklós forgatókönyvírót telefonon értük el pénteken. Villáminterjú.

Fél nap sincs hátra és kezdődik a Budapest Pride Felvonulás. Szombaton több ezren mehetnek utcára. A szervezők szerint a mostani Pride-ra még inkább igaz, hogy nem csak ünnep, hanem tiltakozás is. Kifejtették, hogy a felvonulással tiltakoznak a magyar kormány utóbbi időben bevezetett, sokak szerint melegellenes törvényei ellen. A legnagyobb hazai LMBTQ-fesztivál apropóján a 168 megkereste Paizs Miklóst, azaz Sickratmant, a Belga egykori tagját, és megkérdeztük, megírná-e újra a Buzi-e vagy című számot.

Megírná-e most is? Mennyire aktuális az most, hogy ezzel a számmal üzenjen a közönségnek?

Miért ne? Nem hezitálnék. Most aktuálisabb, mint akkor, amikor készült. Nem is kéne átírni. Jó úgy, ahogy van. A kefír ugyanúgy belefér, de Sorost nem írnám bele.

Sorost miért nem?

Mert nem tartozik a melegkérdéshez, de a Buzi-e vagy nemcsak a homoszexuálisokról szól, hanem mindenkiről, akit kipécéznek valamit miatt. Soros az más kérdés. 

Oké, akkor beszéljünk erről. Az aktuális politikai helyzetről mit gondol?

Félelmetes. Sok dolog történik mostanában, ami nagyon rossz irányba vezet.

Például ilyennek számít mondjuk a lehallgatási botrány is?

Csodálatos, amiket nyilatkoznak a kormánypártiak, és fantasztikus, mennyire kreatívak a megszólalásaik. Ahelyett, hogy kimondanák az igazságot, körbetáncolják. Mindegy, mit gondol a tömeg. A hívőket ez nem érdekli. Nagyon nagy gondok ezek. De lesznek még ettől nagyobbak is. 

Mit gondol a Budapest Pride-ról?

Minden rendben van a Pride-dal, nem a magamutogatásról szól. Volt egy pár év, amikor néhányan közönségesen jelentek meg az eseményen, és ez hergelt egyes csoportokat, de ez mára elmúlt, szerintem.

A magyarok elfogadóbbak lettek?

Az emberek nagy része elfogadja a fesztivált, ellenben a »véglénnyekkel«. Ők az agyatlanok, ha van belőlük 50, de elég csak 5 is, már az is bőven sok. Na, ezek aktivizálják magukat, és azt gondolják, hogy ők balhézhatnak. Ők befogadják, hogy melegnek lenni »bűn«. Szerintem meg szabad, és ki is kell nyilvánítani.

(Kiemelt kép: Paizs Miklós. Fotó: Paizs Miklós Facebook oldala)