Erőszak a gyermekotthonban – Milliós sérelemdíjat kapott az elbocsátott intézményvezető

Máig nem tudni, igazak-e a felröppent vádak, de az intézményvezetőt azonnal eltávolították 

2023. május 18., 16:58

Szerző:

Egy januári Facebook-poszt Újpest volt fideszes alpolgármesterétől indította el azt a politikai csatározást, melybe végül DK-s és LMP-s önkormányzati képviselők is beszálltak. Arról vitatkoztak, hogy ki és miben hibázott, miután a gyanú szerint az Aranyhíd gyermekotthonban megerőszakolhattak egy ötéves kislányt a társai.

Az önkormányzat belső vizsgálata megállapította, hogy a szakmai vezető hibázott, mert az erőszak gyanújáról késve értesítette a felettesét – írja az RTL. Becker Zitát ezután azonnali hatállyal elbocsátották az állásából. Becker ezt jogszerűtlennek tartotta, mert szerinte a szakmai előírásoknak megfelelően járt el. Munkaügyi bírósághoz fordult, és személyiségi jogi pert indított azok ellen, akik szerinte – politikai hasznot remélve – a becsületébe gázoltak. A munkaügyi per már befejeződött, mert a felek megegyeztek: az önkormányzat szociális intézménye 1 millió 100 ezer forint sérelemdíjat fizet a volt vezetőnek.

Az, hogy valóban megerőszakoltak-e a társai egy ötéves kislányt az otthonban, valószínűleg sosem derül ki. A rendőrség szerdán azt közölte az RTL Híradóval, hogy a „büntetőeljárást megszüntették”, mert ha történt is bűncselekmény, az azzal összefüggésbe hozható személyek is gyerekek voltak.

(Kiemelt képünk: Az Aranyhíd Gyermekotthon udvara. Fotó: ujpest.hu)