Nagy a titkolózás Erdoğan magyarországi látogatása körül

Az nyilvánvaló, hogy a török államfő munkalátogatásának előkészítése jelenleg is zajlik, de ennél részletesebb tájékoztatást nem adott a Miniszterelnöki Sajtóiroda.

2023. augusztus 16., 17:48

Szerző:

Továbbra sem tudni arról semmit arról, hogy milyen programokon vesz részt a hétvégén hazánkba látogató Recep Tayyip Erdoğan. Így azt sem tudni, hogy a minden eddiginél látványosabb tűzijátékot megtekinti-e Törökország elnöke.

A találkozót augusztus 11-én jelentették be, de részleteket nem közölt a Miniszterelnökség. Mindössze egy sor áll a szűkszavú bejelentés mellett: a felek előkészítik a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács következő ülését is, amit az év végén tartanak meg Budapesten. 

A Telex megkereste az ügyben Havasi Bertalan Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárt, aki levelében azt írta:

„A török államfő munkalátogatásának előkészítése jelenleg is zajlik, ennek keretében döntés születik majd a nyilvánosság tájékoztatásának formájáról is.”

Szerdán a Népszava is nagyon hasonló választ kapott. 

 (Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Recep Tayyip Erdoğantörök elnök (j) találkozója az ankarai elnöki palotában 2021. november 11-én. A miniszterelnök a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács 5. ülése keretében tartózkodik Ankarában. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)