Semjén Zsolt szerint van egy szó, amit nem illik az EU-ban használni

„Jönnek az oroszlánok - Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé?” című kötet bemutatóján beszélt a miniszterelnök-helyettes.

2021. december 6., 21:21

Szerző:

A keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni, az üldözéssel összekapcsolni pedig végképp elfogadhatatlan – hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Vladimir Palko volt szlovák belügyminiszter „Jönnek az oroszlánok - Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé?” című, a keresztényellenességről és Európa értékvesztéséről szóló kötete magyar kiadásának bemutatóján hangsúlyozta: az európai progresszió vezetői nem képesek elfogadni, hogy a keresztények nem elnyomók, hanem elnyomottak.

„Mostanában az LMBTQ-mozgalom abszurditásai demonstrálják a legjobban, hogy ha valaki nem ért egyet velük, azonnal diktatúrát kiáltanak” – tette hozzá Semjén Zsolt a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott rendezvényen.

(Kiemelt kép: Semjén Zsolt. Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Törvénysértő helyzet állt elő Ferencvárosban, de az ismételt szavazáson ezt orvosolták. Baranyi Krisztina polgármester szerint a képviselők nem is titkolták, hogy saját illetményemelésük elmaradása miatt alakították így a helyzetet.