Sehol sem fogadják a Szikrát, a Népligetbe települ a mozgalom

Egynapos rendezvényen három beszélgetést tartanak meg a tábor eredeti programjából.

2023. augusztus 11., 11:50

Szerző:

Sokadik táborhelyszín mondja le a Szikra Mozgalom táborának megszervezését. 

„Ismét ránk szállt a hatalom: a dunakanyari tábor működtetőjét is befenyítették, így ott sem merik vállalni nyíltan a Szikra Tábor helyszínének biztosítását” – írta csütörtökön a Facebookon a Szikra Mozgalom. 

Az eredeti bodajki helyszínt két héttel a tábor időpontja előtt mondták vissza, feltehetően politikai nyomásra. Ezután néhány nap alatt találtak új helyszínt, azonban egyik napról a másikra itt meggondolta magát a tábor működtetője. Egy harmadik, dunakanyari létesítmény szintén napokig biztosnak tűnt, végül itt is elutasították – foglalja össze a HVG

A szervezők végül jobb híján úgy döntöttek a támogatásokból befolyt összegből, augusztus 19-én a Népligetben egy napos rendezvényen három beszélgetésüket tartják meg az eredetileg tervezett programból. Mégpedig Donáth Anna, Jámbor András és Ungár Péter vitatkozik majd az ellenzéki tennivalókról, Jávor Benedek, Balogh Samu és Pap Dániel arról beszélget, megéri-e zöldnek lenni, illetve Pogátsa Zoltán Orbán Krisztiánnal a munkaalapú társadalomról beszélget. Továbbá Fehér Renátó olvasókörét is megtartják. 

(Kiemelt képünk forrása: Jámbor András Facebook oldala.)