Schilling Árpád: Marton László évtizedeken át zaklatott nőket, tudnak több áldozatról is

2017. október 19., 23:05

Szerző:

Sárosdi Lilla színésznő férje csütörtök este a Hír TV Egyenesen című műsorában mondta el, hogy amióta a felesége október 14-én a nyilvánosság elé állt történetével, többen is jelezték neki, hogy áldozatul estek Marton László zaklatási kísérleteinek. Közlése szerint Marton László évtizedek óta zaklat nőket, és ezért minden pozíciójáról le kellene mondania. 

Fotó: Népszabadság-archív/Teknős Miklós

Sárosdi Lilla csütörtökön egy Facebookra feltett videóüzenetben jelentette be, hogy Marton László, a Vígszínház főrendezője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára és professor emeritusa volt az, aki húsz évvel ezelőtt egy kocsiban „Puszild meg!” felszólítással megmutatta neki a péniszét. (Erről először október 14-én írt a Facebookon, de akkor nem árulta el a zaklatója nevét.) Marton László ezt rágalomnak tartja, és „megfelelő lépésekkel” fenyegette meg a színésznőt. A Vígszínház egy szűkszavú közleményben azt írta, minden támadást elítél a szabadság, a méltóság, valamint a becsület ellen – nem világos, hogy a színház ezzel ki mellett állt ki –, a Színház- és Filmművészeti Egyetem pedig jelezte, hogy nem tesz lépéseket az ügyben, amíg független hatóság nem állapít meg jogsértést. Ez nem tetszett túlságosan az egyetem diákjainak, akik petíciót indítottak Marton László felfüggesztéséért. A petíciót egy óra alatt több mint százan írták alá. Schilling Árpád a maga részéről most azt mondta, nem érti, hogy az egyetem vezetése miért igyekszik eltussolni az ügyet. Beszélt arról is, hogy a felesége pszichológushoz járt a zaklatási ügy miatt.

Tegnap 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

Tegnap 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Tegnap 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.