Schiffer András is adott jogi tanácsot a Mi Hazánknak

Közérdekű adatigényléssel fordult az Országgyűlés Hivatalához a Blikk, amelyben kikérték a ciklus eleje óta megkötött összes frakciószerződést, továbbá a képviselők benzinkártya-használatára, lakás-, illetve irodabérletére vonatkozó információkat. Így derült ki, hogy Schiffer András is dolgozott már a Mi Hazánkkal.

2023. október 25., 10:46

Szerző:

A kikért anyagokból kiderült: a frissen a parlamentbe jutott Mi Hazánk nem csak a régi harcostársaknak osztogat megbízásokat, hanem többek között Schiffer Andrásnak is.

Az LMP egykori társelnökének ügyvédi irodája egy év alatt kilencszer szerződött a frakcióval jogi tanácsadásra, képviseletre, ám ezek jellemzően kis értékűek voltak. Az expolitikus irodája alig több mint nettó 700 ezer forintot kapott eddig a Mi Hazánktól.

A Mi Hazánk kommunikációs osztálya a Blikknek azt írta, Schiffer András maga dolgozik a frakciónak, több más ügyvéddel párhuzamosan.

„Schiffer Andrásra azért esett a Mi Hazánk választása, mert kiemelkedően jelentős szakmai tapasztalata van nemcsak jogi szakterületeken, hanem a közügyek területén is”

– olvasható a Blikknek eljuttatott emailben.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Schiffer András. Fotó: Dimény András)