Kétszer járt Varga Judit minisztériumában Schadl György a letartóztatása előtt

Schadl időközben lemondott, az Igazságügyi Minisztérium közölte, Varga Judit a kérdéses időpontokban Miskolcon tartózkodott.

2023. május 2., 10:30

Szerző:

Kétszer is járt az Igazságügyi Minisztériumban Schadl György 2021 őszén, letartóztatása előtt, derült ki a 24.hu részletes, tényfeltáró cikkéből. Az Országos Bírói Végrehajtói Kamara csütörtökön, leváltása előtt távozó elnöke

  • 2021 november 4-én ment be először a minisztérium Nádor utcai épületébe, 8.30-kor, majd 40 perc után Takács Katalinnal, a Végrehajtói Kar hivatalvezetőjével távozott,
  • ezek után egy kávézóba mentek, majd Takács innen távozott, Schadl pedig visszament a tárca épületébe, ahol ismét 40 percet töltött el, majd 10 előtt pár perccel Völner Pál korábbi politikai államtitkárral távozott, aki akkor az Igazságügyi Minisztériumban dolgozott.

Schadlt a letartóztatása után azzal vádolták meg, hogy a végrehajtói kinevezések befolyásolása céljából megvesztegette Völner Pált. A botrány nyomán 2022 tavaszán Völner távozott államtitkári pozíciójából. 

A 24.hu a most kiderült, újabb részletek nyomán kíváncsi volt arra is, minisztériumi látogatásai során Schadl esetleg kapcsolatba lépett-e Varga Judit igazságügyi miniszterrel is. Kérdésükre a minisztérium sajtóosztálya közölte,

a kérdéses időpontban Varga nem tartózkodotott Budapesten, éppen Miskolcon volt.

Azt is hozzátették, november 4-én reggel 8 és déli 12 óra között a miniszter Palkovics Lászlóval egy miskolci védelmi konferencián vett részt. Azt is közölték, az Igazságügyi Minisztérium beléptetési adatait nem ők, hanem a Készenléti Rendőrség tárolja, mivel az épület biztosítását és a beléptetést is ők végzi. Ezeket az adatokat azonban a rendőrség csak egy évig tárolja, utána törlik a rendszerből.

Morvai Attila, Schadl védőügyvédje a lappal továbbra közölte, álláspontjuk szerint a találkozók a folyamatban lévő büntetőügy szempontjából irrelevánsak, Takács Katalin pedig az ügynek semmilyen módon nem része.

(Kiemelt kép: 168.hu montázs. Forrás: Miskolci Egyetem, MTI)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.