Lehallgatták az alkotmánybíró végrehajtóként dolgozó gyerekeit

Hónapokon keresztül lehallgatták Czine Ágnes alkotmánybíró végrehajtóként dolgozói gyerekeit, miután kiderült, hogy bizalmas kapcsolat fűzi őket Schadl Györgyhöz.

2023. április 6., 14:33

Szerző:

Mint ismert, Schadl György két hónappal a letartóztatása előtt Czine Ágnes alkotmánybíróval találkozott a budapesti Félix étteremben, akinek mindkét gyermeke végrehajtóként dolgozik.

A 24.hu az ügy nyomozati irata alapján arról ír, hogy Schadl elfogása után másfél hónappal az ügyészség indítványára a bíróság engedélyezte Czine végrehajtóként dolgozó gyerekeinek, Fiedler Laurának és Fiedler Bálintnak a lehallgatását.

A lehallgatási engedély 2021. december 15. és 2022. március 14. közötti időszakra szólt.

A Központi Nyomozó Főügyészség indoklása szerint erre azért volt szükség, mert a nyomozás adatai szerint „a rövid ideje végrehajtónak kinevezett érintettek bizalmas viszonyt tartanak fenn Schadl Györggyel és feleségével”.

A gyanú szerint Fiedler Bálint közreműködhetett abban, hogy a harmadrendű vádlott R. R. és társai jogtalan előnyhöz jussanak. Az ügyészség emellett azt is gyanította, hogy Schadl eljárás alá vonását követően Fiedler Laura és Schadl György felesége „konspirált körülmények között” találkozhattak.

A portál megkereste az érintetteket, de nem nyilatkoztak a felmerült kérdéssel kapcsolatban.

(Kiemelt kép: Czine Ágnes, a Károli Gáspár Református Egyetem rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettese beszédet mond a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért valamint az egyetem közötti szakmai együttműködési megállapodás aláírásán a Károli Gáspár Református Egyetem Károlyi-Csekonics Palota dísztermében 2021. november 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Tegnap 16:38

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.