Sallai nem lép ki az LMP-ből, szerinte Hadházy zsarolta a pártot

2018. április 27., 07:27

Szerző:

Azok után sem szándékozik kilépni az LMP-ből Sallai R. Benedek, hogy nyilvánosságra került egy hangfelvétel arról, amikor felborította Hadházy Ákost – írja az ATV. Sallait amúgy „piszkosul nem is érdekli”, ki szivárogtatta ki az április 14-ei etikai bizottsági meghallgatáson történtek hangfelvételét. Noha bánja, ami történt, szerinte mégis álszentség, hogy a trágár beszéd van az ügy középpontjában, hiszen nincs olyan politikus, akinek soha ne lenne egy rossz napja.

Sallai szerint a kettejük közti konfliktus nem politikai, sokkal inkább személyes indíttatású, kiemeli azt, hogy Hadházy korábban megnevezte őt, mint akit megvett a Fidesz. A korábbi országgyűlési képviselő úgy véli: Hadházy elárulta azokat az értékeket, amelyekben az LMP alapítói hittek, amelyek mentén építették a pártot egy évtizede, és „saját szakállára kezdte árulni ezeknek az embereknek az egy évtizedi munkáját Gyurcsány Ferencnek és a balliberális oldalnak. Ez nyilvánvalóan kelthet indulatot.”

Sallai szerint Hadházy Ákos „végigzsarolta” nemcsak az országos elnökséget, de a pártot is. Azt mondta, ha Doszpoly Botond nem lép vissza, akkor kiáll a sajtó elé, és elmondja, hogy a Fidesz az egész LMP-t megvette. A választások előtti utolsó fél évben, ha valami nem úgy történt, ahogyan szerette volna, Hadházy zsarolni kezdte at LMP-t – állítja az elnökségi titkár.

Hadházy Ákos közölte: soha semmit nem csinált felhatalmazás nélkül.

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.