Ruszin-Szendi Romuluszt eltávolították a honvédségtől

A hadsereg egykori legfiatalabb parancsnokának csaknem három évtizedes katonai pályája ért véget.

2023. július 10., 13:42

Szerző:

Ruszin-Szendi Romuluszt április végén váltotta le a miniszter a honvéd vezérkar éléről, június végén pedig a honvédségtől is távozott – tudta meg a hvg.hu. Ruszin-Szendi Romulusz májusban volt 50 éves, vagyis 45 elmúlt és az előírt 25 helyett már 28 év szolgálati ideje volt, így tökéletesen megfelelt a januári, 8/2023-as veszélyhelyzeti kormányrendelet előírásainak, amelyre hivatkozva az elmúlt fél évben már több száz másik tisztet, főtisztet kirúgtak a honvédségtől.

A HVG úgy tudja, hogy Ruszin-Szendi Romuluszt Törökországba küldik, és az ankarai magyar külképviselet élére nevezik ki nagykövetnek. Ruszin-Szendi ugyan kiválóan beszél angolul, az USA-ban szerzett mesterdiplomát 2014-ben, de törökül nem tud. Ruszin-Szendit a kinevezése előtt nagykövetjelöltként meg kellene hallgatnia az Országgyűlés külügyi bizottságának is. A testület július 3-án ülésezett, és akkor zárt ülésen meg is hallgatott egy nagykövetjelöltet, de ő nem Ruszin-Szendi volt. Egyelőre nem világos, milyen poszton fogja a jövőben a „haza szolgálatát" folytatni Ruszin-Szendi, aki 2021-ben lett a honvédelmi tárca helyettes államtitkárából a honvédség első embere.

(Kiemelt képünkön: Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka beszédet mond a német Rheinmetall és a magyar állam közös beruházásában épülő Lynx-harcjárműgyár bokrétaünnepségén Zalaegerszegen 2021. szeptember 10-én. Fotó: MTI/Varga György)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.