Röszke megint bedugult

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt hosszú a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen vasárnap délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.

2022. július 24., 09:12

Szerző:

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak három, az onnan érkezőknek kettő órát kell várakozniuk a határátlépésre, az autóbusszal utazóknak mindkét irányban két-két órá 

Erős a forgalom a júliusban és augusztusban pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között működő ásotthalmi határátkelőhelyen, ahol mindkét irányban egyórás a várakozás. 

A gyorsabb határátlépés érdekében az autósok 7 és 19 óra között választhatják a tiszaszigeti és a kübekházi közúti határátkelőhelyet. 

Intenzív a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, ahol a személygépkocsival Romániába tartóknak egy órát kell várakozniuk, ahogy a nagylaki közúti határátkelőhelyen is. Az utazók itt az egész nap üzemelő kiszombori átkelő felé kerülhetnek. 

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Kilépésre várakozó járművek az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely előtt 2014. augusztus 1-jén. Az átkelőnél a Nyugat-Európában dolgozó és szabadságukra hazatérő, illetve a vakáció leteltével visszautazó vendégmunkások miatt jelentős torlódás alakul ki hétvégenként. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.