Máris megrongálták az újonnan átadott Lánchidat, milliós a kár

Augusztus negyedikén adták át a felújított Lánchidat egy éjfélig tartó zenés-táncos piknikkel ünnepelve az eseményt. Egy hónappal az átadó után máris megrongálták Budapest büszkeségét.

2023. szeptember 4., 16:46

Szerző:

Az I. kerületi Rendőrkapitányságnak küldött feljelentésből kiderül, hogy a Lánchíd déli gyalogos oldalán található négy lámpatestben okozott kár meghaladja a kétmillió forintot. Az anyagi káron felül a közvilágítás hiánya miatt fokozott balesetveszélyt is jelentenek a hiányzó lámpatestek – írja az enbudapestem.hu.

A garázdaság mihamarabbi megoldása sürgető, hiszen  két héten belül egésznapos, ingyenes fesztivállal várják a budapestieket a hídra. Szeptember 16-án ugyanis a budai hídfőnél, a Clark Ádám téren népszerű hazai előadók lépnek fel, akik Budapestről szóló dalokat adnak elő Budapest 150 születésnapja alkalmából a Lánchíd Fesztiválon.

(Kiemelt kép: a felújított Lánchíd. Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

 

2024. május 25., 11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

2024. május 25., 07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.