Roncsok közé szorult a gimnazista lány

Ballagó diák hunyt el a pénteki, XXI. kerületi balesetben. 

2022. május 2., 06:54

Szerző:

A XXI. kerületben, a Weiss Manfréd út és Szállító utca kereszteződésénél péntek este ütközött össze egy autó a menetrend szerint közlekedő busszal, a személygépkocsin pedig egy ép alkatrész sem maradt. Ketten ültek az autóban, egy 26 éves férfi és egy 19 éves diáklány. A hatalmas erejű ütközés következtében a roncsok közé szorult a lány, aki a helyszínen még él, azonban kómába esett, majd a baleset után néhány órával életét vesztette – közölte a Blikk.

Az autót vezető sofőr túlélte a balesetet, ki tudott szállni az autóból, habár súlyosan megsérült. A férfinek nem volt jogosítványa, ráadásul korábban ugyanúgy vezető engedély nélkül, kábítószer fogyasztás után száguldozott Csepelen. Akkor őrizetbe vették a XXI. kerületi rendőrkapitányságon, a kábítószergyanús anyagok és a menekülés közben elkövetett jogsértések miatt külön eljárás indult.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, MTI/Lakatos Péter)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.