A Rogán Antal által felügyelt hivatal döntött Rogán Cecília cégének 273 milliós állami támogatásáról

2019. július 23., 14:15

Szerző:

K-Monitor korrupciókutatással és közadatokkal foglalkozó szervezet gyűjtése szerint eddig legalább 273 millió forint szponzorációs támogatás kapott állami cégektől Rogán Cecília cégének, a Nakama & Partnersnek a sporteseményei.

  • A Szerencsejáték Zrt. 63 milliót adott a Nemzeti Futóversenyre;
  • Az Antenna Hungária összesen 50 millió forinttal támogatta a Fitbalance Aréna és Fitbalance Kids nevű rendezvényt, illetve 10 millió forinttal a Nemzeti Futóversenyt;
  • Az MVM 80 millió forinttal támogatta a Fitbalance Arénát, 70 millióval a Nemzeti Futóversenyt.

Az állami támogatások pontos mértéke nem ismert, a K-Monitor általi összesítés a már megismert adatokon alapul. Mivel állami cégek támogatásáról van szó, a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak kellett jóváhagynia, de a K-Monitor szerint visszatartanak adatokat, így az összeg magasabb is lehet. Megjegyzendő,

a Nemzeti Kommunikációs Hivatalt a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, tehát tudomásuk lehetett a miniszter feleségének támogatásáról.

10:47

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, az MNB közleménye szerint. 

10:11

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók, jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.