Rogán Antal megindokolta, miért változik már pénteken a benzinárstop

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy csütörtök esti háttérbeszélgetésen beszélt a kormány friss döntéseiről, többek között a benzinárstopot érintő változtatásokról.

2022. május 26., 19:59

Szerző:

Azért szükséges a gyors változtatás, mert ha több napot várnának a benzinárstop változtatásával, akkor a külföldi rendszámú autósok elkezdenék felhalmzoni az üzemanyagot, amit a kormány el akar kerülni – írta a Portfolio.

Rogán az eseményen részletezte: a totemoszlopoknál, az útról látható oszlopokon csak a hatósági árat lehet feltüntetni. Viszont aki belül odaáll az oszlophoz tankolni a kútnál, már a magas ár lesz kint – tette hozzá. A fogyasztókat egy hirdetményben kell majd tájékoztatni, hogy a kedvezményes ár csak a magyar rendszámmal rendelkező autókra vonatkozik.

 A magyar rendszámú autós rendszámát tudja ellenőrizni a benzinkutas, amennyiben viszont nem, és szükséges, akkor a forgalmi engedély felmutatásával tudja igazolni, hogy az autó magyar bejegyzésű vagy sem.

Rogán szerint a döntésük miatt minden kétséget kizáróan lesz vitájuk az EU-val.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás bejelentette, hogy a benzinárstop péntektől csak magyar rendszámos autókra vonatkozik. Hozzátette, hogy ez részben a benzinturizmus miatt lesz bevezetve. Péntektől ugyanúgy tankolhatnak Magyarországon a nem magyar rendszámos autók, csak ők a piaci áron vásárolhatják az üzemanyagot. Ezt a benzinkutasoknak kell figyelniük, ellenőrizniük.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Ángyán József, az Orbán-kormány volt államtitkára azt mondta a 24.hu-nak adott interjújában, hogy  Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozíció betöltésére. Az államfőt Dobrev Klára nemrég azzal vádolta meg, hogy külföldieknek játszott ki magyar termőföldeket.