Rezsinövelés – Nehéz idők jönnek a feltöltőkártyásokra is

Az MVM azt javasolja, hogy mindig a hónap utolsó napján vegyenek áramot, így juthatnak hozzá a teljes havi kedvezményes mennyiséghez.

2022. augusztus 5., 20:44

Szerző:

A MVM feltöltőkártyás ügyfelei elveszítik a fel nem használt rezsikedvezményt, szemben a szerződéses fogyasztókkal – így értelmezi az MVM által adott legújabb tájékoztatást Jámbor András. A Párbeszéd országgyűlési képviselője emiatt bejelentést tett a versenyhivatalnál és az energiafelügyeletnél – derül ki az RTL Hiradóból.

Az MVM ügyfélszolgálatán azt tanácsolták az egyik fogyasztónak, hogy mindig csak a hónap utolsó napján vegyen áramot, így hozzájuthat a teljes havi kedvezményes mennyiséghez.

(Kiemelt képünk: Nyikoráné Kóczi Erzsébet karján fiával, Dáriusszal az előre kifizetett villanymennyiséghez járó kódot üti be a villanyórába bérelt házuknál, az ócsai lakóparkban 2013. július 3-án. MTI Fotó: Kovács Tamás)

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.