Rezsimenedéket hoznak létre több városban a DK-s polgármesterek

A rezsimenedékekre azokat várják, akik nem tehetik meg, hogy befűtsék otthonaikat.

2022. október 16., 12:48

Szerző:

Online sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció vasárnap délelőtt. Ezen jelentették be, hogy rezsimenedékeket hoznak létre a főváros DK-s polgármesterei több budapesti kerületben, illetve Zalaszentgróton és Polgár városában is. A sajtótájékoztatón Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettes mellett felszólalt a Kiss László, a III. kerület polgármestere, Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere, László Imre, Újbuda polgármestere, Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere, Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere, Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere és Tóth József, Polgár város polgármestere is.

Nappali melegedő

 A rezsimenedékek napközben lesznek nyitva, bárki betérhet majd, több helyszínen lesznek kulturális programok is, és a rezsimenedékekben az emberek nyugodtan és melegben tudnak felkészülni a következő munkanapra, a gyerekek pedig az iskolára. Azokon az embereken szeretnének segíteni, akiknek nap közben nehézséget okozna az otthonuk felfűtése, illetve akik nem tudják kifizetni a rezsiszámláikat. 

Rezsimenedéket hoznak létre Budapesten többek között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban és a fiókkönyvtáraiban, a Budapesti Történeti Múzeumban és más kulturális intézményekben, a Békásmegyeri Könyvtárban, a VII. kerületi Varázsdoboz játszóházban és a kerület nappali klubjában, a XI. kerületben működő nyugdíjas klubokban, a XV. kerületi Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban, a XVIII. kerület három könyvtárában is, Zalaszentgróton az idősek otthonában, Polgáron pedig a polgárőrség irodáját fogják átalakítani rezsimenedékké.

Az elképzelés pikantériája, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár maga is küzd az elszálló energia-árakkal, ezért csökkentett nyitvatartást tervez a téli hónapokra.

Kiemelt fotónk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Tegnap 17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).