Révész Máriusz megtalálta a valódi bűnöst a Böjte-otthonok gyermekbántalmazási botrányában

Szeritne a liberális sajtó csak ürügyként használja fel az esetet arra, hogy gyalázza Böjtét.

2022. július 1., 20:27

Szerző:

A Transtelex pénteken megkérdezte Révész Máriuszt, a Miniszterelnökség államtitkárát és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kuratóriumi tagját, ő hogyan vélekedik a szerdán robbant ügyről, amikor kiderült, Csíkszeredában elítélték a Böjte-otthonok egyik volt nevelőjét, aki brutálisan bántalmazta a rábízott árva kiskorúakat, és meg is erőszakolta őket.

Révész szerint viszont egyetlen „sajnálatos gyermekbántalmazásos ügyről” van most szó, miközben az alapítványnál több száz nevelő és dolgozó van. Egy ember tette szerinte most mindannyiuk munkájára árnyékot vet.

Szerinte azonban a fő felelős a sajtó. Ahogyan fogalmazott,

„Amit a sajtó kiderített erről az ügyről, az valóban borzalmas, de nem szabad az egész alapítvány működésével összemosni.”

Szerinte az egészet túlhangsúlyozni ugyanis annyi, mint megpróbálni lejáratni Böjte Csaba munkáját. Hangsúlyozta azt is, hogy az elítélt, volt nevelő évek óta nem dolgozik már az alapítványnak, ezen kívül megkérdőjelezte a romániai igazságszolgáltatás pártatlanságát is az ügyben: 

„Ön is pontosan tudja, hogy ha a romániai törvényeket megpróbálnák szó szerint betartani, akkor a Szent Ferenc Alapítvány el sem indulhatott volna”

Révész Máriusz arra a kérdésre, a magyar kormány kíván-e bármilyen minőségében lépést tenni az ügyben, ettől a lehetőségtől elzárkózott, mondván, az alapítványt nem az Orbán-kormány működteti.

(Kiemelt kép: Révész Máriusz. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.