Részeg férfi támadt a rendőrőkre Ferihegyen

2018. január 18., 13:15

Szerző:

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy 35 éves brit férfit, aki két hete a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren erőszakkal akadályozta, illetve bántalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket – közölte a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Január 5-én reggel a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság beosztottja szolgálati feladatokat látott el a repülőtéren, amikor segítséget kértek tőle, mert egy brit férfi az egyik reptéri üzlet előtt ittasan agresszív magatartást tanúsított.  A civil ruhában lévő alezredes odalépett a férfihez, megpróbálta igazolni magát, de a férfi nagy erővel fejen ütötte, ezért elesett. Ezután a férfi a rendőr alezredessel dulakodni kezdett a földön. Közben a helyszínre érkezett két törzsörmester, a Készenléti Rendőrség beosztottjai, akik, mivel a férfi nem akart leállni, bilincset és testi kényszert alkalmaztak. 

Az intézkedő rendőrök a vádlottat a határrendészeti előállító helyiségbe kísérték, aki támadó, agresszív fellépésével még ekkor sem hagyott fel: előállítása közben hátrafelé rúgva megpróbált egy harmadik intézkedő rendőrt elgáncsolni.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a brit férfit két rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A férfit 1 év börtönbüntetésre ítélték, a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették, illetve Magyarország területéről 1 évre kiutasították.

Az ítélet jogerős. 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.