Rendőrség: a gyorshajtók fele eltűnt az Árpád hídról

Jelentősen csökkent a gyorshajtók száma az Árpád hídon: július 29. és augusztus 11. között a hídon felállított traffipaxok 196 gyorshajtót mértek be, körülbelül feleannyit, mint az azt megelőző két hétben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a police.hu-n.

2024. augusztus 12., 11:45

Szerző:

Azt írták, a gyorshajtók közül a leggyorsabb 125 kilométer/órával száguldott, ezért 78 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki rá.

A jelzés nélküli rendőrautók az elmúlt két hétben hat, az azt megelőző két hétben 19 gyorshajtót állítottak meg, rájuk összesen 253 500 forint közigazgatási bírságot és 24 büntetőpontot szabtak ki – tudatta a BRFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság július 19-én helyszíni sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Árpád hídon rendszeresen zajló közlekedésrendészeti ellenőrzések intenzitását tovább fokozza, így ott a nap 24 órájában lehet sebességmérésre számítani - emlékeztettek a közleményben.

Épp az esküvőjükre készültek az Árpád hídi halálos baleset áldozatai

Mint ismert, július elején egy autó a forgalommal szemben hajtott fel a hídra, majd két másik autóval is összeütközött. A balesetben mindegyik autó súlyosan roncsolódott, a drog hatása alatt lévő férfi nagy sebességgel csapódott a szabályosan közlekedő járművekbe: a tűzoltók csak feszítővágó segítségével tudták kiszabadítani az utasokat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, hogy a baleset során három ember életét vesztette, négyen pedig megsérültek.

Később kiderült, hogy a balesetet egy lopott taxival okozták. Az elkövető nem sokkal a baleset előtt a III. kerületi Tavasz utcából tulajdonította el a gépjárművet, amikor annak tulajdonosa éppen a parkoló autója mellett dohányzott. A taxit vezető nő dulakodni kezdett a tolvajjal, akinek végül mégis sikerült elhajtania a helyszínről a lopott kocsival.

Az Árpád hídra a forgalommal szemben hajtott fel, és miután anyagi káros balesetet okozott, amikor egy Hyundai típusú gépjárművel ütközött, megállás nélkül továbbhajtott Pest felé, majd a margitszigeti bejárónál két autóval is frontálisan ütközött menekülés közben.

Esküvői meghívó átadásáról jöttek hazafelé

A balesetben elhunyt B. Ervin és Sz. Mónika éppen az esküvői meghívóik kézbesítéséből tartott hazafelé, amikor beléjük hajtott a drogos.

Blikknek nyilatkozott a baleset egyik halálos áldozatának, a 32 éves Sz. Mónikának az édesanyja, aki elmondta, hogy a lányának és a balesetben szintén meghalt B. Ervinnek szombaton, tehát három nappal a tragédia után lett volna a polgári esküvője Esztergomban.

„Engem nemrég műtöttek, az orvosok pedig direkt úgy időzítették a beavatkozást, hogy a nagy napra már jobban legyek. A baleset előtt éppen a meghívókat kézbesítették a vendégeknek, onnan tartottak hazafelé, amikor letarolták az autójukat. Esküvőre készültünk, temetés lett belőle”

– mondta a lapnak a gyászoló nő.

A cikk szerint Sz. Mónika mesemondóként volt ismert, és rendezvényszervezőként is dolgozott, a lap szerint az az egyik minisztérium titkárságán vállalt munkát. Erdélyi származású párjával a Rákóczi Szövetség munkatársai is voltak. B. Ervin végrehajtó-helyettesként dolgozott, akiről korábban kiderült, hogy a Völner-Schadl-ügy egyik tanúja volt, akit a végrehajtók volt elnöke biztatott arra, hogy pályázzon végrehajtónak.

Ő volt az az ember, akitől az ügyészség által hivatalosan csak „1. számú tanúnak” nevezett, neve elhallgatását kérő informátora kapta értesüléseit a végrehajtói kar volt elnökének, Schadl Györgynek az ügyleteiről. Az 1. számú tanút áprilisban hallgatta meg az ügyben a bíróság, ő korábban, az ügy nyomozati szakaszában még azt mondta, „akiből később végrehajtó lett, azoknak vissza kellett osztani a pénzt Schadlnak”.

Az 1. számú tanú amúgy szintén végrehajtó-helyettes, és ő nevezte meg informátoraként B. Ervint az április tárgyaláson.

B. Ervint a bíróság június végén hallgatta meg. Az Index a meghallgatásáról azt írta, elmondása szerint nem dolgozott Schadl Györggyel, az 1. számú tanút pedig diákként ismerte meg, amikor annak pénzügyi gondjai akadtak. B. Ervin maga is próbálkozott a végrehajtói karrierrel, az utóbbi két évben négy pozícióra is jelentkezett, de eredménytelenül.

(Fotó: police.hu)