Rendkívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben

Ellenzéki kezdeményezésre az akkumulátorgyárak ügyében összehívták az Országgyűlés rendkívüli ülését hétfőre.

2023. február 20., 06:23

Szerző:

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint a tanácskozás délután négy órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal. Ha az ülés határozatképes lesz, és a képviselők elfogadják a napirendet, három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.


Ezután három ellenzéki előterjesztés megvitatása következhet: az LMP határozati javaslata az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvételről; a DK indítványa az önkormányzat építési hatósági jogkörének visszaállításához szükséges szabályok módosításáról; valamint az MSZP kezdeményezése a kormányzat által kötött stratégai partnerségi megállapodások felülvizsgálatáról a munkavállalók védelme érdekében.


A rendkívüli ülés összehívásához a képviselők egyötödének aláírására volt szükség, ezt a kezdeményező LMP mellett a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői biztosították.

(Kiemelt képünk: Esti kivliágításban a Parlament műemlék épülete, a Duna-parton. Az épület Steindl Imre tervei alapján épült 1885 és 1904 között a historizáló eklektika jegyében. Alaprajza és tömeghatása barokk, részleteiben pedig, neogótikus stílusú. A magyar főváros világszerte egyik legismertebb épülete 1987 óta az UNESCO Épített Világörökség listáján is szerepel. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

15:10

A főváros mellett Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegye fejt ki kiemelkedő gazdasági teljesítményt és esélyük lehet, hogy Budapesthez képest önálló gazdasági profillal rendelkező vármegyék legyenek – mondta a területfejlesztési miniszter Komárom-Esztergom vármegye gazdasági évnyitóján csütörtökön, Naszályon.