Rendkívüli: Blokád az Erzsébet hídon – szabadságot követelnek Budaházynak

A gépkocsiforgalmat akadályozó csoport tagjaival szemben indított eljárást a rendőrség.

2022. július 4., 09:09

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2022. július 4-én 8 óra körül érkezett bejelentés, hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozza a forgalmat az Erzsébet hídon. 

A rendőrök igazoltatják a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást. 

A BKK Info Facebook oldalán azt írja, hogy Pest felé a buszsávban halad a forgalom, több busz is terelve közlekedik, köztük a 7-es, az 5-ös, a 133E busz, a 8E, a 108E, a 110-es, a 110E és a 112-es is. 

Frissítés!

A forgalom mindkét irányban 9 órakor megindult, közölte a rendőrség.

(Kiemelt képünk: pressio.hu hivatalos Facebook-oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.