Kocsis Máté rémhírterjesztés miatt tesz feljelentést Varju László ellen

Varju László (DK) sajtótájékoztatója sok volt a Fidesznek: Kocsis Máté feljelentést tesz rémhírterjesztés miatt.

2022. december 9., 15:18

Szerző:

Kocsis Máté büntetőfeljelentést tesz Varju László ellen, szerinte ugyanis a DK képviselője rémhírterjesztéssel a forint elleni spekulációhoz – írja a Telex.hu a politikus Facebook-oldala alapján.

Varju sajtótájékoztatója miatt a Magyar Nemzeti Bank is feljelentést tesz, mert a politikus állításai a jegybank szerint veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat. A DK képviselője arról beszélt, hogy tisztáznia kell a kormánynak Matolcsy György szavait, mert bankpánikhoz vezethet.

Mindeközben a rendőrség rémhírterjesztés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, miután az elmúlt napokban valaki azt javasolta sms-ekben az embereknek, hogy vegyék ki a bankból a pénzüket, mert a gazemberek el fogják lopni. Erről itt írtunk bővebben.

Kocsis szerint ezek állítások valótlanok és súlyosan sértik az ország, illetve a magyar állampolgárok érdekeit. „Jól látható jelei vannak, hogy a következő időszakra forint elleni támadást készítenek elő több irányból, melyhez a külföldi megrendelők kérésére a hazai dollárbaloldal is kézzel fogható segítséget nyújt” – fogalmazott Kocsis.

(Kiemelt kép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Balról Halász János, jobbról Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettesei. MTI/Kovács Tamás)

 

 

17:04

Vasárnap néhány órára kisüthet a nap, ám a keleti országrészben erősebb felhősödés várható. Bár veszít az erejéből, erős marad a szél. Éjszaka a kemény fagyok is megérkeznek. 

16:55

A Magyar Orvosi Kamara meghatározta követeléseit, politikai és társadalmi konszenzust várnak el az ellátás javítása érdekében.  Követeléseik nyomatékosításaként a magyar orvosok képviselői úgy határoztak, nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon: a tagság eredményes tárgyalás hiányában a kórházak ügyeleteit biztosító önkéntes többletmunka felfüggesztése, az új háziorvosi ügyeleti szerződések aláírásának megtagadása és feladatellátási szerződéseik felmondása mellett dönt.