Rémhírterjesztés miatt börtönbüntetést kapott Gődény György

A bíróság által hozott büntetővégzés még nem jogerős.

2021. szeptember 21., 17:41

Szerző:

Döntést hozott a Nyíregyházi járásbíróság a vírusszkeptikus Gődény György ügyében – tudta meg a Mandiner Szilágyi Lászlótól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjétől. 

Gődény Györgyöt rémhírterjesztés bűntettével vádolta meg a Nyíregyházi Járási Ügyészség idén június végén. A gyógyszerész még tavaly novemberben egy olyan írást tett közzé az interneten, amelyben víruspropagandának titulálta a kormányzat pandémia elleni intézkedéseit, a kötelező szájmaszkról pedig azt írta, hogy ártalmas az egészségre. Többek között értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot.

A vádhatóság Gődény esetében tárgyalás mellőzésével, csupán az ügyiratok alapján eljárva, úgynevezett büntetővégzés meghozatalát indítványozta, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérve a vádlottra. Szilágyi László elmondta, hogy a vádlott és védője kérhetik a tárgyalás megtartását az ügyben, ezért a büntetés még nem jogerős. Az ügyészség ugyanakkor megfelelőnek tartja büntetést.

Az esetre Gődény egy Facebook-posztban reagált, amiben elmondta, hogy ő is csak a sajtóhírekből értesült a hírről.

(Kiemelt kép: Fotó: Dimény András / 168)