„Remélem, hogy ma már tudunk fürödni” – nincs víz Csömörön

Szerda délután, este óta nyomáscsökkenés miatt nincsen víz a településen, lajtos kocsiból juthatnak ivóvízhez a lakosok.

2022. július 21., 16:32

Szerző:

Egy helyi férfi szerint tábori körülmények uralkodnak Csömörön – közölte az RTL Híradó stábjával. Egy másik csömöri férfi azt mesélte az RTL Híradónak, ő még este le tudott zuhanyozni a munkahelyén, de párjának rokonokhoz kellett menni tisztálkodni.

A település polgármestere szerint a probléma legkorábban péntek estére oldódhat meg.

(Kiemelt képünk pillanatkép)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.