Remek hírünk van a budapestieknek

 Százötven új autóbuszból álló flotta áll forgalomba jövőre a fővárosban: 2023 májusától 75 szóló és 75 csuklós, klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát jármű szolgálja az utasok kényelmét, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

2022. július 8., 13:05

Szerző:

A BKK a nehéz gazdasági környezetben is kiemelt figyelmet fordít a fővárosi járműpark modernizálására, fogalmaztak. 

 Közölték:

2023-ban 150 új autóbusz állhat forgalomba Budapesten a lejáró járatüzemeltetési szolgáltatási szerződések megújítását célzó eredményes közbeszerzések alapján. Az új járművek üzemeltetésére a nyertes ajánlattevő a ArrivaBus Kft. volt, a személyszállítással foglalkozó vállalat július 8-án írta alá a megrendelésről szóló szerződést a BKK-val.

A 75 szóló MAN Lion's City 12C és 75 csuklós MAN Lion's City 18C típusú klimatizált, alacsonypadlós jármű több ütemben kezdi meg a szolgáltatást Budapesten. Az új buszoknak köszönhetően javul a fővárosi közösségi közlekedés színvonala, elsősorban az észak-budai és észak-pesti, valamint a kelet-pesti kerületekben - így a III., a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben - továbbá a 100E repülőtéri járaton  –írták.

 A tájékoztatás szerint az új autóbuszok megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, Euro 6e dízel besorolásúak, és kialakításukkal segítik az idősebb utasokat, illetve a mozgáskorlátozottakat vagy a babakocsival közlekedőket. A járművek kihajtható rámpával és nagyméretű utastájékoztató monitorokkal rendelkeznek, valamint az utasok biztonságérzetét növelő fedélzeti kamerarendszerrel vannak felszerelve.

  A forgalomba álló kétajtós szóló és háromajtós csuklós autóbuszokon több mint 10 százalékkal, akár hattal több ülőhely áll az utasok rendelkezésére.

(Fotó: Róka László/MTVA)

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.