Reklámkampánnyal toboroz hallgatókat az SZFE

A sokszoros túljelentkezés miatt utoljára az 50-es években volt ilyen, amikor „paraszti külsejű” karaktereket kerestek.

2021. február 11., 13:23

Szerző:

A Színház- és Filmművészeti Egyetem reklámkampányt indított, melyben az egyetem új tanárai népszerűsítik az intézményt az érdeklődő hallgatóknak – írja a 24.hu.

„Egy zseniális hivatás a miénk, amit csak nyitottan, kitárt szívvel és odafigyeléssel, ugyanakkor kellő szigorral érdemes csinálni” – mondja Szarvas József az SZFE kapcsán. Koltai Lajos örül az új helyszínnek és hogy elindulhat egy új korszak a filmes képzésben. Sára Balázs pedig úgy nyilatkozott, hogy tárt karokkal fogadnak mindenkit – számoltak be az ATV Híradójának a kampányról.

A műsor megszólaltatta az SZFE egyik tanárát, Bagossy Lászlót is: „Mi korábban azért nem tettük meg, mert nagyon nagy túljelentkezés volt mindig. Nem volt erre szükség. Az 50-es években, amiről nekem tudomásom van, akkor volt utoljára ilyen hirdetés” – mondta, hozzátéve, hogy akkor ideológiai alapon „paraszti külsejű” karaktereket kerestek. 

A híradóban elhangzik, hogy Ascher Tamás néhány évvel ezelőtt 30-szoros túljelentkezésről beszélt, sőt, egyes szakokon 70-szeres volt a túljelentkezés.

Arról, hogy a jelenlegi hallgatók közül hányan térnek vissza a modellváltáson átesett egyetemre a második félévre, csak március 14-én, a passziváltatási határidő leteltével lehet majd többet tudni.

(Kiemelt képünk illusztráció. A Mindannyiunk szabadsága – megemlékezés 56-ról címmel rendezett demonstráció résztvevője transzparenst tart 2020. október 23-án. A tüntetést a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói szervezték. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.