Rendőrök törtek be egy tallósi család házába, de aztán rájöttek, hogy eltévesztették a házszámot

2019. július 17., 09:55

Szerző:

Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménnyel összefüggésben akcióztak a rendőrség emberei kedden a szlovákiai Nyitra és Nagyszombat megye több pontján. Tallóson azonban rossz házba hatoltak be - írja a Paraméter.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) csuklyás kommandósai hajnali öt órakor rontottak be a lakóépületbe, ahol meg is bilincseltek egy férfit. Élettársa azt mondta, egyfolytában ordibáltak, majd neki is kiáltottak, hogy üljön le és tegye a kezeit a térdére.

Szerencsére gyorsan észrevették, hogy rossz helyen kopogtattak. Kiderült, hogy a szomszéd házba akartak berohanni, de azt nem tudták, hogy oda külön vezet lépcső.

A keddi házkutatások során a rendőrség részéről történt egy hiba - olyan házba hatoltak be, amelyiknek a tulajdonosai nem hozhatók összefüggésbe bűncselekménnyel. A rendőrség kész a keletkezett kár megtérítésére - nyilatkozta a belügyminisztérium szóvivője. Tekintettel arra, hogy az utóbbi időben már másodszor történik hasonló eset, a NAKA irányítója levonja a szükséges következtetéseket - jegyezte meg Andrea Dobiášová.