Raktárban rekedt kormányellenes budipapírt szabadított ki a Kutyapárt

Az altesti kampányeszköz szétosztása végül a Kétfarkúakra maradt. Az orbáni idézetekkel megmívelt budipapír így ma már kiszabadult rejtekéből, hogy betölthesse küldetését.

2023. január 6., 14:02

Szerző:

Közleményében a Kétfarkú Kutyapárt kifejtette, hogy a budipapírt a hatpárti ellenzék holdudvara gyártotta még a tavalyi országgyűlési kampányban, ám végül raktárakban rekedt április 3. óta. A Kétfarkú Kutyapárt becslése szerint minimum 35 millió forintot költött el az ellenzék az orbáni idézetekkel díszített retyószalagra.

A tetemes mennyiségű tekercset az Oraculum 2020 Kft. próbálta online igényléssel szétosztani a Kitörölheted.hu honlapon.  Az Oraculum 2020. Kft. a választás előtt egymilliárd forintot kapott attól az Action For Democracy alapítványtól, amely Márki-Zay Péter mozgalmának úgynevezett kultúraváltó kampányát is támogatta – írták. Hogy ebből a pénzből gyártották-e az altesti kampányeszközt is, azt a Kutyapárt nem tudja.

Április 3. után az „ELFOGYOTT” felirat jelent meg a Kitörölheted.hu oldalon, és már nem lehetett ellenzéki budipapírt rendelni.

Valójában messze nem fogyott el: több százezernyi tekercs lapult az ellenzék támogatóinak budapesti raktáraiban. Hónapokkal a választás után valószínűleg már nem akarták tárolni, de kidobni vagy megsemmisíteni sem.

Így került képbe a Kutyapárt. Egy magánszemély kereste meg őket, aki ekkor már hivatalosan is a rötyiradírok tulajdonosa volt. Habár ez a fajta budipapíros altesti humor távol áll a Kutyapárttól, azt tudták, hogy az iskolákban és a kórházakban évek óta hiánycikk a wc papír, ezért mégis megpróbálták szétosztani.

Körülbelül 90 ezer tekercset kaptak óvodák, bölcsődék, tanodák, egyházak, iskolák, és titokban két rendőrőrs is.

Az anti-orbánista feliratok miatt több intézmény nem fogadhatta el hivatalosan a felajánlásukat, akkor sem, ha szükségük lett volna rá. Így volt olyan kórház, ahová a wc papírt a rettenthetetlen passzivistáknak kellett becsempészniük.

Budapesten 21 helyszínen osztották az utcán, országszerte pedig tizenhat további városban központi helyeken. Borsodban tíz falu szegregátumába is jutott belőle, és 73 magánszemély kapott tőlük ingyen online igénylés után. Önkéntes pénzadomány útján lehetett kérni a webshopunkból is, a befolyt összeget nagyrészt a KATÁ-s tüntetők bírságainak átvállalására fordították.

Az akcióról a Kutypárt a közösségi oldalán is beszámolt:

(Kiemelt képünk forrása: MKKP)

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

2023. február 3., 15:44

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.